Aug 19, 2011

I'm still Alive...


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Dah lebih dr setahun aku x update blog... terlalu byk bende yg berlaku dlm ms setahun lebih ni.. bukan x update sbb mls, tp aku memcari mase yg sesuai.. 2010 terlalu istimewa buat aku.. byk watak penting yg aku pegang.. aku sbg hamba-Nya...aku sbg pekerja... aku sbg tunangan org...dan lastly aku sbg isteri.... isteri kpd lelaki yg amat aku cintai.... jd, kdg2 tenggelam timbul dlm menjiwai watak2 itu... masih dlm process penyesuaian... dan Alhamdullillah, sekarang ade sedikit ruang utk aku kongsi pendapat yg dah lme bersarang dlm fikiran ni...

Cukup2 la nk bernostalgik kan... hari aku nk cerita psl kerja.. kerja itu satu ibadah... dan kerja itu ada masanya mencabar kesabaran kite... sejak due menjak ni, aku rs mcm hilang focus ms kerja... ntah la.. setiap bende yg aku buat nmpk mcm x lengkap je... tiap2 hari aku mengadu... thanx to my supportive husband yg x pernah jemu dgar keluhan si isteri.. tp tu la... kerja tu 1 hal.. org2 yg disamping kte pon 1 hal jugak... bos aku semua ok... Alhamdullillah... aku bersyukur sgt sbb bg bos yg sgt motivative and supportive...


so ape yg kurang lg kn.... aku kdg2 x phm kenapa ade org yg x bole nk tgok kte sng... nape nk bersaing?? cemburu ke?? or maybe die hebat tp x perlu nk tnjk sgt... kerja tu kn ibadah... kerja krn Allah... sigh~

Lucky it's Ramadhan... Ramadhan mengajar kte utk jd lbh penyabar... redha dgn ape yg berlaku... aku sbnrnye tgah mencari... mencari sstu yg aku sendiri x pasti ape... tp aku harap suatu hari nnt aku akn jumpe dgn ape yg aku cari...


Sempena Ramadhan yg mulia lg indah ini, aku nk ucapkn selamat berpuase even dah nk abis kn,better late than never kan... hehe... Semoge Ramadhan ini memberi makna yg tersendiri pd anda semua....

aku akhiri post kali ini dgn:

"The Prophet Muhammad, peace be upon him, said: "Whoever believes in Allah and the Last Day should speak a good word or remain silent." Our words are powerful and so many of us are not mindful of how we use them. May Allah swt give us the ability to not hurt anyone (including our spouses) with our words"...ameen

Just a reminder for u and myself…


1 comment:

Kabusribut said...

woah..suke la ko raya tahun nih ... ~ haha